Meelmolen in Wormer, ook De Zwarte Hengst genoemd.
De windbrief werd gegeven tussen 1584 en 1601. In augustus 1840 werd hij door brand verwoest, waarna een nieuwe wipmolen op zijn plaats werd gezet. Deze werd in juli 1866 door brand verwoest, waarna een in Graft afgebroken bovenkruier (de vroegere papiermolen De Hoop de, golfkartonfabriekplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigHoop de, golfkartonfabriek
De golfkartonfabriek De Hoop werd in 1969 gebouwd op het industrieterrein Barndegat in Zaandam. Het bedrijf afkomstig uit de Trompenburgstraat in Amsterdam-Zuid waar het door gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden genoodzaakt was te vertrekken, vervaardigde golfkartonnen verpakkingen voor met name de Zaanse levensmiddelenindustrie en de visserij-industrie in IJmuiden en Scheveningen. uit Zaandijk) op zijn plaats werd gezet.
In de jaren veertig van de 20e eeuw werd hij eigendom van Vereniging de Zaansche Molen. Hij verkeerde toen in slechte staat. In 1949-1950 werd hij gerestaureerd. In 1961 werd hij tijdens noodweer zwaar beschadigd, twee jaar later volgde herstel. Hij staat ten zuiden van het Oosteinde. De Koker is een 'grondzeiler', zonder een stelling. De werkruimte is daardoor beperkt.
Afgezien van poldermolen De Woudaap, Deplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigWoudaap, De
Oliemolen in Oostzaandam, meestal De Aap of Het Aapie genoemd. De eerste vermelding dateert uit januari 1656.
In oktober 1915, toen hij al een tiental jaren werd gebruikt voor het verwerken van cacao-afval en het malen van fourage-artikelen, werd hij door brand verwoest. De molen stond ten westen en op enige afstand van De Gouw, iets ten noorden van het Konijnenpad. Opvallend aan deze molen was dat zijn romp was bekleed met overmaadse planken. Voor oliemolens was dit zeer uitzonder… zijn er geen andere grondzeilers in onze omgeving. Molenaar Toon Besseling organiseert jaarlijks een lange afstandsloop (Kokerloop), de opbrengst is voor het molenonderhoud bestemd. De Koker is recentelijk nog geheel gerestaureerd.